Petra en Gary

Een herinnering van U over Petra ,Gary of allebei.

Een herinnering aan Petra door Clarissa

Sinds ik weer in Maassluis woon kwam ik Petra geregeld tegen, we woonden tenslotte tegenover elkaar. We maakte een praatje en Petra was Petra niet als ze niet zou hebben gevraagd of ik een keer “een bakkie” kwam doen.
Omdat ik toen nogal in een verwerkingsproces zat wou ik haar daar niet mee vervelen…

Nu Petra er niet meer is heb ik daar spijt van! “Gemiste kans” van mij, Petra was zó optimistisch en openhartig, ik had beter moeten weten… Stom!

Mijn herinneringen aan Petra gaan ver terug, Ton ( Tonny toen der tijd ) en ik hebben onze eerste sigaretjes gerookt met Petra, boven in het trappenhuis van een flat, volgens mij was het merk Roxy . Hoe veel we ook kuchten, roken zouden we, hihi.

Veel fijne zaterdag avonden of zondagmiddagen hebben we als gezinnen bij elkaar met ongelofelijk veel plezier doorgebracht. Ook Sinterklaas feesten vierden we samen, die opgenomen werden op een cassette bandje ( ja…, zo ver gaan we terug )
Ik was jonger dan Petra en vond Petra héél knap!!! Ze had alles! Mooi figuur, mooie ogen, mooi haar, mooie lach en charisma.

Het is krankzinnig dat iemand zó gewelddadig uit het leven gerukt wordt!! Het klopt niet…. Dit past niet in het beeld van Petra .
Ik denk bij niemand !!

Helaas heb ik Gary nooit ontmoet maar ik zie dat het een pracht vent/kind was ! Net als z’n moeder. Zelfde energie en stralende uitstraling !

2 schitterende sterren staan aan de hemel te schitteren……

Clarissa Sonneveld

******************************************************************************************************************
We hebben allemaal wel onze herinneringen. Aan Petra . Of natuurlijk aan Gary. Leuke herinnering, emotionele herinnering, herinneringen die nu ineens naar boven komen.Herinneringen van een paar weken geleden of wellicht al 30 jaar geleden.Maar vooral herinneringen die u met ons allemaal wil delen.

Gewoon, omdat we ze niet meer met Petra of Gary kunnen delen.Gewoon, omdat het verhalen zijn die wellicht alleen U kent.Of…gewoon, omdat het fijn is even stil te staan bij Petra en Gary, die midden in het leven stonden en nog zoveel plannen hadden. Plannen met ons, plannen met U…plannen met jou!( vrienden van Gary)

Heeft u of hebben jullie zulke verhalen, anekdotes of ervaringen en u wil ze met ons delen en daar (eventueel) foto’s of filmpjes bij wil zetten, mail me die graag.

Mail het naar petraengary@gmail.com ik zal ze op de site zetten.
Petra en Gary zouden het geweldig hebben gevonden!

******************************************************************************************************************

Een herinnering aan Petra door Ron.

Bijna 35 jaar geleden ontmoette ik Petra toen ik voor het eerst bij Ton over de vloer kwam, het was altijd wel lachen met Petra, vrolijk en een beetje druk zo nu en dan… Als ik bij Ton at, meestal op zondag vroeg ik als ik opschepte “iemand nog aardappels?” Waarop Petra (en Ton) altijd zeiden “he, wij willen ook nog”… Er waren immers nog meer mensen die wilden opscheppen. Dat ik aangaf dat de soep “niet te pruimen was” heb ik nog jaren moeten aanhoren van zowel Ton als Petra. Toen Ton en ik het uitgaansleven “onveilig” maakte kwamen we Petra nogal eens tegen in Vlaardingen, meestal in een barretje aan de Schiedamseweg. Op een zeer gezellige avond zongen we het liedje “I won´t let you down” van “Ph. D.” Het was “ons” liedje en regelmatig hadden we het erover.

Op een gegeven moment gingen wij ons weegs, maar we zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Op verjaardagen, trouwerijen en feestjes die in huize van Langeveld regelmatig voorkwamen zagen we elkaar en hadden we de grootste lol. Vaak hadden we het over die goede oude tijd en het plezier dat we hadden, vooral in het barretje in Vlaardingen. Hoe het barretje heette weet ik niet meer ,maar het nummer wat Petra en ik uit volle borst gezongen heb wel.

Ik heb op Youtube het nummer gevonden dat we destijd gezongen hebben. Het nummer is 32 jaar oud, maar ik herinner me het als de dag van gisteren.

 

 

9 thoughts on “Een herinnering van U over Petra ,Gary of allebei.

 1. ben wansink

  In memoriam Gary Slok
  17 juli 2014 – 17 juli 2015
  Eindeloos de dagen
  Ondanks ochtend en nacht
  Tijdloos de uren
  En ik die op je wacht en wacht
  Soms wordt het teveel
  Zou ik het uit willen
  Schreeuwen
  Dan vervloek ik dat feit
  Misschien duurt het wel eeuwen
  Gary, ik mis iedere lach
  Je gezicht, open en blij
  Dat spontane, jezelf zijn
  Altijd zo dichtbij
  Ik blijf je missen, mijn vriendje
  Ik voel de pijn
  Die nooit slijt
  Rust zacht lieve Gary
  Een jaar een dag
  Een moment
  Heel even
  Ach, wat is tijd?

 2. Helene Bernoster-Brands

  Lieve familie,
  Wat een mooie, indrukwekkende en emotionele was gisteren de herdenkingsdienst voor Petra en Gary.

  Ik denk met veel plezier terug aan de tijd dat ik met Petra bij Shell op de kamer zat. Dit was omstreeks 1984. We hebben heel hard gewerkt, maar er was ook tijd voor leuke dingen.
  Als er een collega afscheid nam dan was Petra degene die op stond om een leuk afscheid in elkaar te draaien met lied, toneelstukje en inclusief verkleedkleding. Gelukkig heb ik hier nog veel foto’s van.
  Toen Arie van Eijden afscheid nam van Shell om naar Ajax te vertrekken hebben we samen met Petra en Heleen (de Bell) een afscheidlied gemaakt. Dit lied hebben we zo vaak gezongen, dat ik nu de tekst nog ken 😉
  Als er een nieuwe smeerolie geintroduceerd werd gingen we met de fotograaf mee naar klanten en er werden diverse leuke en rare foto’s gemaakt.
  Al met al heb ik 10 jaar intensief met Petra samengewerkt en veel plezier gehad.
  Daarna regelmatig contact gehad.

  Petra en Gary zullen altijd in mijn gedachte blijven.

  Heel veel sterkte.
  Groet Helene Bernoster

 3. Bassleer Peter

  Ik ben nog altijd enorm onder de indruk van de mooie herdenkingsplechtigheid gisteren. Ook al zou je een kompleet vreemde zijn geweest na de vele getuigenissen van diverse mensen die aan het woord kwamen wist je perfect wat voor 2 fantastische mensen Peet en Gary waren . De vele mooie getuigenissen lieten je lachen en even later deden ze je wenen, wenen om dingen die zo herkenbaar waren voor hen en wat hen zo uniek maakten .
  Na de herdenkingsplechtigheid zijn wij (de gekke belgen zoals Peet ons altijd noemde) nog eens naar haar huisje toe gereden . Het huisje waar ze zo ontzettend fier op was en waar wij samen vele fantastische weekends hebben doorgebracht . Want als je te gast was zorgde Peet ervoor dat je niks te kort kwam , je werd er behandeld als een koning . Ze heeft ons ook geleerd wat een broodje kroket was , ze heeft ons oranje soezen laten eten , bracht ons indische en thaise kruiden mee uit Nederland als ze op bezoek naar Belgie kwam. Er zijn nog zoveel fantastische mooie herinneringen die we hebben aan jullie , we zullen deze voor altijd koesteren .
  Lieve Peet en Gar wat ga ik deze leuke weekends samen enorm missen … Voor altijd in ons hart.
  Wij willen langs deze weg ook de ganse familie nog heel veel sterkte toewensen .
  De gekke Belgen
  Peter en Sabine

 4. joke pluim

  Kende Peet vanaf 1997 en Gar vanaf zijn geboorte.
  We hebben zoveel leuke dingen meegemaakt o.a. tijdens de meiden busreizen naar diverse steden.
  Tuin feestjes en BBQ’s. Er waren ook minder leuke dingen die we deelden en waar we elkaar mee hielpen.
  Dat doe je als je een hechte vriendschap hebt met elkaar.
  Kan mij nog steeds niet goed voorstellen hoe het zal zijn Peet en Gar nooit meer te zien
  Iedere week zagen we en belden we elkaar. Alles in een keer weg, weg.
  We moeten het allemaal zonder hun doen iets wat nog steeds niet te bevatten is.
  Lieve Peet en Gar, bedankt voor de vele mooie jaren die we samen hebben doorgebracht.
  Zal jullie de rest van mijn leven voor altijd in mijn hart meedragen
  Hou van jullie!! Liefs van Jook XXXX

  We moeten allemaal zonder hun verder iets wat nog steeds niet te bevatten is

 5. Nel van Langeveld-Breur

  Gisteren op Petra,s verjaardag in hun huis geweest. Wat een verdriet stort er dan weer over je heen. Nooit, nooit meer komen zij daar meer binnen. Niet te bevatten. Ik heb een poos in Gary,s kamer gezeten. Die mooie , leuke kamer die Petra een paar jaar geleden had laten maken voor Gary. Alle foto,s van de voetbal die daar hangen , z.n blaadjes met zijn laatste schriftelijke overhoringen op school met mooie cijfers , een hoopje kleding dat hij waarschijnlijk vlak voor vertrek nog heeft uitgedaan. Alles ,alles ademt Gary en Petra En nu nu, nu zijn zij er nooit meer.
  NIET TE BEVATTEN

 6. jan en jeannette de graaf

  Ik vind het geweldig dat ht mogelijk is alle mooie dingen of uitspraken die petra deed te delen, er is zoveel en nu is alles
  belangrijk en zeer dierbaar, zomaar even, Petra neemt van mij een foto tussen de klaprozen, ze zegt die stuur ik aan vriendin
  in Spanje, ik zeg die kent mij toch niet, nu wel, en weg was de foto.
  Zo is er heel veel, toen ik pas schuin over de weg overstak, terwijl zij netjes over de stoep liep, je moet geen onnodig risico nemen
  zei ze, nee dacht ik je hebt gelijk en kijk nu is.
  Ik vroeg terwijl ze enthousiast over haar vakantie vertelde, de reis, het gezelschap, ik waarom helemaal naar Borneo?
  Ja, je kan ook naar Italie, maar dat kan heel je leven nog. Alles alles is raar nu, de prachtige reisverslagen die ze altijd maakte, we hadden de eerste al binnen op 17 juli de reis is begonnen, was n.l. ook voor Gary voor later, ja.
  Gary, die zo van een klein jongetje, een geweldige bink aan het worden was, en waar ze tot op bot trots op was.
  Het blijft allemaal te onwaarschijnlijk dat het hen is overkomen.
  Weet dat ze nog niet uit mijn gedachten zijn geweest, zo ontzettend veel sterkte, Jeannette de Graaaf

 7. jan en jeannette de graaf

  Lieve familie,
  Ik dacht dat zelf ook, hoeveel er boven komt aan Petra en Gary, en dat het misschien voor jullie heel waardevol i al deze herinneringen te horen en te delen.

 8. Maria de Haan-Pluim

  Lieve familie, nu ik aan de vooravond sta van mijn eigen vakantie denk ik weer aan Petra die de woensdag voor vertrek ons “de golden girlls” toch nog even gedag kwam zeggen!Even voor haar vertrek de woorden ” geniet in Bella Italië” Marretje!Ik ga genieten Peetje maar vergeet nooit wat er is gebeurd en hoop dat we je snel een waardig en liefdevol afscheid kunnen geven zoals jullie verdienen!!Familie vrienden etc veel sterkte!!

Geef een reactie