Petra en Gary

Geen identificatie van Gary

1 Juli 2015: Het bericht wat we al heel lang vreesden maar waar we liever niet over wilden nadenken is helaas waar geworden…. Gary is definitief niet geidentificeerd. Ook wij zagen de tijd voorbij gaan en ook al hadden we regelmatig contact met identificatiedienst over de voortgang en de kansen die er nog waren, we bleven hoop houden. Meer hadden we ook niet om aan vast te houden. Je bent volledig overgeleverd aan anderen die ook de deadline van 1 juli hadden meegekregen. Deze is gehaald, al het beschikbare materiaal is onderzocht, nog een keer onderzocht, en nog een keer… maar steeds geen DNA van Gary erbij.

We hebben het vandaag nog opgehaald, direct na de ramp zijn we met een aantal vrienden in de kamer van Gary geweest. Ook voor hen was (is) het een enorm verlies en er werd troost gevonden in zijn kamer. Zijn spulletjes. Zijn geur hing er nog en kleding lag nog op het bed. Het bijzondere eraan was dat niemand mocht ergens aanzitten, niets aanraken of iets beetpakken. Het zou namelijk nog kunnen gebeuren dat er nog op vingerafdrukken onderzoek zou plaatsvinden. En dan zou, zoals de FSI het het liefst heeft voor een goede identificatie, zowel een DNA hebben als de vingerafdrukken. Als we toen wisten wat we nu weten…

Achteraf wordt je daar natuurlijk stil van, als er zelfs geen DNA is…helemaal niets. Dat is toch niet te bevatten?

We hebben op 4 september een geweldige herdenking gehad, achteraf zijn wij en, wat ik heb gehoord heel veel mensen, zo blij mee dat we dat gedaan hebben. Op dat moment dachten we nog om te wachten tot na een begrafenis. Petra was immers op 20 augustus geidentificeerd en Petra en Gary zaten naast elkaar dus het kan niet lang meer duren…

De boodschap duurde wel heel lang. Heel, heel, heel lang. En helaas niet met de beste boodschap.

Het besef is er natuurlijk bij ons, ook een identificatie brengt hem niet terug en hoe waardeloos de boodschap ook is, er is wel duidelijkheid. Eindelijk kunnen we nadenken over een invulling van het definitief afscheid nemen.

10 thoughts on “Geen identificatie van Gary

 1. Jeannette

  Lieve familie,

  Meeleven dat doen gelukkig wel heel erg mensen met jullie, maar hoe verschrikkelijk
  Het echt voor jullie is dat weet geen mens.
  Vandaag zelf op de begraafplaats geweest, het is nu echt definitief, en niet te begrijpen dat
  We hun nu alweer bijna een jaar moeten missen, het leven gaat wel door, maar. Is nooit meer
  Hetzelfde zonder Petra en Gary.
  Hopelijk helpt het een heel klein beetje, het medeleven de sterkte die de mensen wensen, wij dus ook,zeker voor moeder Ida, veel liefs, Jeannette

 2. Theo en Harrie

  Lieve familie van Langeveld en Slok
  Gisteren bij nieuwsuur de indrukwekkende beelden over de nabestaanden gezien, Jan en Louise erg mooi hoe jullie over Gary en Petra spraken!
  We begrepen dat Petra gisteren is begraven ,we vinden het vreselijk ,zeker voor jullie, dat Gary niet ” naar huis komt ”
  onze gedachten zijn bij jullie allemaal zeker de komende weken !
  Als we in de buurt zijn zullen we de begraafplaats bezoeken.
  Heel veel sterkte voor iedereen
  Dikke knuffel uit Maasticht
  Theo & Harrie

 3. patries

  Lieve familie….

  Mijn kinderen en ik hadden het met en voor jullie zo gehoopt….
  Het is gewoon niet te geloven dat je dan toch zomaar van de aardbodem verdwenen kan zijn zonder ook maar enig bewijs….
  Heel veel liefde voor jullie, want och och hoe intens verdrietig is is…

  Liefs! Patries xx

 4. Joke Roest

  Lieve nabestaanden,

  Dit is onwaarschijnlijk, net wat jullie zeggen, gary zat naast zijn moeder. Na de ramp was hun selffie 1 van de eerste, die wereldwijd werd verspreid. Ik vind het heel erg, wat hem is overkomen. Ondanks dat Gary niet is geïdentificeerd, geef hem een heel mooi afscheid. Ik wens jullie uit het diepste van mijn hart heel veel sterkte!

 5. Cocky Berrevoets

  Lieve, lieve familie,

  Al die tijd heb ik met jullie gehoopt op dat ene kleine detail dat ook Garry geïdentificeerd zou worden.
  Helaas is dit niet gelukt, met tranen in mijn ogen en pijn in mijn hart lees ik jullie bericht, hier zijn geen woorden voor te bedenken.
  Het geeft een enorm gevoel van verdriet dus laat staan wat dit met jullie emoties al die tijd heeft gedaan.
  Ik wens jullie nogmaals vanuit het diepst van mijn hart heel veel sterkte en kracht om dit verschrikkelijke kruis te kunnen dragen en het een plekje te geven in jullie hart waar het geborgen is voor altijd en deze fijne warme levenslustige vrolijke Petra en Garry de liefde krijgen die ze verdienen.
  Heel veel liefs Cocky

 6. Ab enTiny Quak

  Lieve Anja, Ton en kinderen.
  Het is eigenlijk niet te bevatten zo’n bericht. Helaas moeten jullie er mee door. Gary zit in jullie hart, dat is voor altijd zo. Niemand kan dit afnemen. Heel veel sterkte. We denken aan jullie.
  Ab en Tiny.

 7. Petra Martens

  wat een vreselijk bericht. Je wilt toch iets horen, weten dat er iets van hem terug komt. Je blijft je afvragen waar hij dan gebleven is. Een situatie die je de rest van je leven zal blijven achtervolgen. Je had hem zo graag hier een plekje gegeven. Dat zal altijd alleen in jullie hart blijven. Heel veel liefs en stekte voor jullie. x

Geef een antwoord