Petra en Gary

Publikatie gemeente Maassluis

In onze plaatselijke krant wordt donderdag het volgende bericht geplaatst :

Burgemeester Koos Karssen:
Diep geschokt door verschrikkelijke vliegtuigramp

Het condoleanceregister in de hal van het stadhuis voor Gary Slok en zijn moeder Petra van Langeveld was dinsdagmiddag al door ruim 250 Maassluizers getekend. Ook de komende tijd kunnen mensen die daar behoefte aan hebben het register nog tekenen.

In een verklaring op de website van de gemeente laat burgemeester Koos Karssen vanaf zijn vakantieadres weten diep geschokt te zijn door de verschrikkelijke vliegtuigramp die heeft plaatsgevonden in Oekraïne en waarbij zoveel mensen om het leven zijn gekomen. ‘Er zijn hierbij ook twee Maassluise slachtoffers te betreuren. Het gemeentebestuur leeft innig mee met de familie, vrienden, kennissen en iedereen die deze twee Maassluizers hebben gekend’, aldus de eerste burger.

Locoburgemeester Arnold Keijzer werd vorige week donderdagavond geïnformeerd over wat er was gebeurd in Oekraïne. “Vrijdagochtend heb ik namens de gemeente contact gehad met de familie en namens het gemeentebestuur onze deelneming betuigd. De familie stelde het zeer op prijs dat er vanuit de gemeente contact is opgenomen. Ons voorstel om een condoleanceregister in de hal neer te leggen, werd ook gewaardeerd. Samen met mijn collega-wethouders Huib Eitjes en David van der Houwen heb ik het register als eerste getekend. Later zal de burgemeester nog zijn handtekening plaatsen. Ook hebben we contact opgenomen met het Revius Lyceum en onze hulp aangeboden om de scholieren te begeleiden, mochten ze daar behoefte aan hebben. De ramp met het vliegtuig was voor Nederland maar ook voor Maassluis een inktzwarte dag. Het is gewoon niet te bevatten wat er is gebeurd.”

Veel vragen
Het contact met de familie van Gary Slok en Petra Langeveld verliep volgens locoburgemeester Keijzer via een contactpersoon. “Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de stoffelijke overschotten van Gary en Petra naar Maassluis zullen worden gebracht. In de trein met geborgen lichamen bevinden zich alle nationaliteiten. Ook worden er nog steeds mensen vermist. Over de uitvaart is momenteel ook nog niets bekend. Dat moet allemaal nog geregeld worden. Het zou goed kunnen dat er naast een lokale herdenking ook nog een nationale herdenking komt voor alle slachtoffers. Tussen de herdenking en de uitvaart kunnen enkele weken zitten. Er zijn dus veel vragen die nog onbeantwoord zijn gebleven. Maar het is ook belangrijk om de familie en direct betrokkenen de ruimte te geven met hun immense verdriet om te kunnen gaan”, aldus de woordvoerder van de familie.

Symbool
De selfie die Gary van zichzelf en zijn moeder maakte, is inmiddels de hele wereld over gegaan en staat misschien wel symbool voor alle omgekomen passagiers van vlucht MH-17.

Crisiscentrum Rotterdam
Wie ernstige emotionele problemen heeft naar aanleiding van de ramp, kan contact opnemen met het Crisiscentrum Rotterdam (GGD) via 088-357.1010. Wie andere dringende vragen heeft, kan de gemeente bellen via 06- 3076.2391.

One thought on “Publikatie gemeente Maassluis

Geef een antwoord